logo-icon

Slapende Vve

Slapende Vve

Kom in actie met uw slapende VvE en voorkom boetes

Er zijn in Nederland nog best veel slapende VvE’s. Wordt wakker en kom in actie!   
Het is al sinds 1 mei 2008 wettelijk verplicht om een reservefonds op te zetten, maar voor u wellicht nog vervelender, elke Vereniging van Eigenaren heeft de verplichting om zich vóór 1 januari 2010 in te laten schrijven bij de Kamer van Koophandel. Het niet inschrijven van een slapende VvE bij de Kamer van Koophandel wordt gezien als een economisch delict, u loopt het risico op een boete van maar liefst maximaal € 16.750,00. 

 

Wat is nu eigenlijk een slapende VvE?                                 

Een Vereniging van Eigenaars leidt een slapend bestaan als er niet vergaderd wordt, geen periodiek onderhoud wordt gepleegd, geen financiële administratie wordt gehouden en er geen gezamenlijke opstalverzekering is.

Waarom een actieve VvE?

Appartementen verkopen veel beter en zijn meer waard als de VvE actief is en als het pand er goed bij staat met een gevuld onderhoudsfonds.

Gratis hulp bij het oprichten van een slapende VvE!

RP VvE Beheer helpt u gratis om uw slapende VvE te activeren. Alleen de kosten voor de inschrijving bij de Kamer van Koophandel dient u zelf te betalen. Om ongelijkheid te voorkomen met VvE´s die zich wel op tijd hebben ingeschreven, moet een slapende VvE in een keer betalen over 2009, 2010 én 2011. De jaarlijkse bijdrage voor een VvE bedraagt € 26,14 voor 2009 en 2010 en € 26,64 voor 2011.

Ja, ik wil gratis hulp bij oprichten van mijn VvE